EFT: EMOTIONAL FREEDOM TECHNIQUES

EFT: EMOTIONAL FREEDOM TECHNIQUES

Je bent van harte welkom om een EFT te ontvangen.  Je kunt via internet de tools leren. Maar in het begin kan het wijs zijn als je een paar sessies volgt. Daarna kun je zelf heel gemakkelijk aan de slag. Je zult  merken dat je leven aanzienlijk verandert. We zijn allemaal mensen in ontwikkeling, allemaal zijn we op ons unieke levenspad. We beleven mooie ervaringen en soms moeilijke. Deze moeilijke zaken kunnen we zo vaak niet echt loslaten. EFT is een schitterende manier om dat wel te kunnen. Er zijn talloze mensen bevrijd van ernstige trauma’s, van fysieke klachten. Zie toepassingen EFT.

Wat is EFT?
EFT –  Emotional Freedom Techniques – combineert de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit de psychologie, neurologie en acupunctuur. Het is een eenvoudige en zeer effectieve manier om stress los te laten. Daarnaast lost EFT lichamelijke kwalen op en verwijdert het negatieve gevoelens, trauma, angsten en fobieën. Het is een methode die snel en blijvend grondige resultaten biedt. Met behulp van EFT creëer je een ontspannen leven en kan je weer in je kracht staan. Je pakt met EFT de oorzaak aan.

Ons lichaam bestaat uit energie en energiebanen. Deze energiebanen raken verstoord door stress en ingrijpende gebeurtenissen waardoor fysieke en emotionele klachten ontstaan. Met behulp van EFT hef je de energieverstoring op en pak je de oorzaak van het probleem aan. Zo bevrijd je jezelf van beperkende en ongewenste  emoties, pijn of stress

TOEPASSINGEN EFT

(uit www.ellesrunia.nl)
Bij stress, vermoeidheid en burnouts. 
In onze huidige maatschappij is stress zo vanzelfsprekend, dat we vinden dat het er nu eenmaal bij hoort. Stress heeft echter wel gevolgen. Je voelt je vermoeid, prikkelbaar en ervaart minder plezier in je leven. Je stemming, gedrag en energieniveau raken er door beïnvloed en er ontstaan fysieke en/of emotionele klachten. Als je lichaam niet meer in staat is te herstellen van de lichamelijke en geestelijke vermoeidheid spreken we van een burn-out. Tijdens een EFT behandeling ervaar je hoe je op een eenvoudige en effectieve manier stress en vermoeidheid kunt loslaten. Je leert hoe je de EFT- techniek op je eigen manier kunt toepassen zodat je weer kunt ontspannen en genieten van je leven.

Bij ziekte en rouwverwerking
Het verliezen van een geliefde, een langdurige ziekte, een scheiding of ontslag: allemaal voorbeelden van zeer stressvolle gebeurtenissen in iemands leven. Je ervaart verdriet, isolatie, woede, angst, schuld- of gevoelens van minder waard zijn. Je voelt vermoeidheid en er ontstaan fysieke en/of emotionele klachten. Tijdens een behandeling  ervaar je hoe je met behulp van EFT deze pijnlijke gebeurtenissen kunt verwerken. Je leert  hoe je de techniek op jouw manier kan toepassen, zodat je klachten verdwijnen en je weer energie krijgt en kunt  ontspannen.

Bij depressie en trauma
S
oms ervaren we als kind of volwassene een zeer stressvolle gebeurtenis in ons leven. Hoe gevoeliger de persoon is, hoe groter de impact en hoe lastiger het is de stress te verwerken. Als we stressvolle gebeurtenissen niet goed verwerken, kan ons leven ontregeld raken. De klachten die ontstaan zijn zeer uiteenlopend. Het varieert van prikkelbaarheid, slaapproblemen, een gespannen gevoel en vermoeidheid tot een gevoel van angst, isolatie of depressie. Daarnaast ontstaan er vaak ook fysieke klachten. Tijdens een behandeling ervaar je dat je met behulp van EFT deze stressvolle gebeurtenissen kan verwerken en loslaten. Je leert  weer ontspannen, je energie komt terug en je kan weer sterk in je leven staan.

Bij fysieke klachten, ziekte en pijn
Onverwerkte emoties kunnen milde tot ernstige lichamelijke klachten veroorzaken. Veel mensen zijn zich hier niet van bewust. Moeilijk te verwerken emoties verdwijnen soms letterlijk uit je geheugen. Hoe zwaarder de emotie, hoe dieper weggestopt deze is. Je  lichaam heeft dan een signaalfunctie. Langdurige pijnklachten en chronische aandoeningen kunnen duiden op een dieper liggend emotioneel probleem. Tijdens een EFT behandeling ervaar je hoe onbewuste onderliggende emoties op een eenvoudige wijze naar de oppervlakte komen. Je leert  je hoe je deze emoties kan verwerken en los laten. Hierdoor verdwijnen de fysieke klachten.

Bij angsten en fobieën
Er zijn veel verschillende angsten: naast rij-en vliegangst of angst voor bepaalde dieren, zijn er ook presentatieangst, examenangst, faalangst, sociale angst of angst voor ziekte. De fysieke klachten die met angsten gepaard gaan zijn: blozen, hartkloppingen, zweetaanvallen, duizelingen, tintelingen, hyperventilatie, misselijkheid of flauwvallen. Vaak leidt dit soort angsten ook tot een gevoel van isolatie of depressie. Tijdens een EFT behandeling leer  je hoe je met behulp van EFT je angsten en fobieën kunt opsporen, verwerken en loslaten. Je leert hoe je de EFT- techniek op je eigen manier kunt toepassen om van je angsten af te komen.

Verslavingsproblematiek
Verslavingsproblemen herken je aan het dwangmatig/obsessief bezig zijn met je probleem. Wel eten, niet eten, wanneer mag ik weer roken, zal ik wel of niet roken etc. Door je te richten op eten, roken of drinken, hoeft je niet onder ogen te zien wat er werkelijk speelt, wat je werkelijk ervaart. Verslaving ( eten, roken, drinken, gokken, pc, tv, sex) is in de meeste gevallen een uiterlijke manifestatie van een onderliggend probleem. Gebrek aan zelfvertrouwen, eigenwaarde, gevoelens van schuld, schaamte, eenzaamheid, isolatie en depressie zijn oorzaken die ten grondslag liggen aan verslavingsproblematiek en worden er ook door versterkt. De leegte die men in zichzelf voelt is ondraaglijk en moet opgevuld, afgeleid, weg gerookt, gegeten of gedronken worden. Tijdens een EFT behandel-traject gaan we op een eenvoudige manier aan de slag met deze onderliggende gedachten en gevoelens. Je leert  hoe je deze techniek op je eigen manier kunt toepassen, waardoor je je verslaving kunt overwinnen en weer sterk in je leven kan staan.

Overige toepassingen
Of het nu gaat over blozen, presentatieangst, concentratiestoornissen, paniekaanvallen of verslavingsproblematiek, EFT is zeer breed toepasbaar en inzetbaar bij diverse fysieke of emotionele klachten. 

3 sessies voor 190,00 voor yoga deelnemers 175,00
Sessie  € 60,- per uur. De eerste sessie duurt anderhalf uur a twee uur: € 90,–
Voor mensen die yogalessen volgen Sessie:  € 55,– per uur.
per sessie maximaal € 80,-