Magnesium

Gezonde voeding magnesium een wonder mineraal

(info Gezondheidsplein Monique Bijl-van der Linden)

Wist U dat magnesium in de top drie staat van de meest essentiële levensbehoeftes van een mens? 
Een goed magnesiumgehalte in het lichaam is de basis voor een optimale gezondheid. Voorafgegaan door zuurstof en water. Magnesium wordt het wonder mineraal of de vonk van het leven genoemd en is een zeer belangrijk element dat onze onverdeelde aandacht verdient. Het Chinese teken “Mei” is samengesteld uit de symbolen voor “mineraal” en “mooi”. Veel mensen hebben onwetend een ernstig chronisch tekort met alle daaruit voortkomende gevolgen van depressie tot hart- en vaatziekten, van autisme tot diabetes en van migraine tot MS.

Symptomen van een mogelijk magnesium tekort 
Verstijfde, verharde en verkrampte spieren, nervositeit, (chronische) vermoeid, overspannenheid, uitputtingsverschijnselen, onrust, prikkelbaarheid, alertheid, concentratie, geheugen- en woordbenoemingsstoornissen, duizeligheid, hoofdpijn, te hoge of te lage bloeddruk (magnesium is een ‘natuurlijke bètablokker’), slaapstoornissen, constipatie, overgevoeligheid voor lawaai en (fel) licht, angsten, fobieën en depressiviteit, stotteren, hyperreactiviteit en onhandelbaarheid en nauwelijks te beïnvloeden onrust bij (jonge) kinderen. Problemen met circulatie, spijsvertering, spieren en het zenuwstelsel hangen vaak samen met een magnesiumtekort net als aandoeningen die met “de oude dag” te maken hebben aangezien vooral ouderen vaak een ernstig chronisch magnesiumtekort hebben.

In Nederland is de bodem zeer arm aan het element magnesium. Het gebruik van kunstmest en de industriële voedingsbewerking heeft over het algemeen tot gevolg dat veel mensen in Nederland lijden aan klachten die worden veroorzaakt door min of meer ernstige chronische tekorten van vooral magnesium. Ook zorgen factoren als stress, electrosmog medicijngebruik, luchtvervuiling, en vaccinaties voor een sterke daling van het magnesiumgehalte in het lichaam.

De rol van gezonde voeding magnesium in ons lichaam
Magnesium reguleert  maar liefst 325 enzymen in ons lichaam waarvan de productie, het transport en de opslag van energie de belangrijkste functie is. Ook draagt het mineraal zorg voor de elektrische geleiding in ons zenuwstelsel. Het reguleert ons hartritme, onze bloeddruk en voorkomt epilepsie. Magnesium is essentieel voor de eiwitsynthese van DNA en RNA, dus voor groei en ontwikkeling en het speelt een belangrijke rol bij het in stand houden van een goed functionerend immuunsysteem. Het reguleert tevens de calciumopname in de cellen en waar calcium zorgt voor de contractie, daar zorgt magnesium voor de relaxatiefase. Beiden werken samen en kunnen niet zonder elkaar. Magnesium zorgt voor de ontspanning van alle skeletspieren, ingewanden en van de hersenen. Het zorgt voor een goede slaap en is minstens zo belangrijk voor een goede botopbouw als calcium. Wist U dat een groot deel van de botontkalking epidemie te wijten is aan een chronisch magnesiumtekort? Jammer dat de reguliere geneeskunde dit nu nog niet toegeeft. Maar wie weet de wereld veranderd, dus hopelijk veranderd de reguliere geneeskunde met ons mee.

Feiten
Doordat er al veel onderzoeken zijn gedaan is er een verband tussen een chronisch magnesiumtekort en astma, diabetes, alcoholisme, Alzheimer, epilepsie, autisme, ADHD, hart- en vaatziekten, CVS, migraine, menopauze, osteoporose, PMS, vruchtbaarheidsproblemen, SIDS, cariës, RSI, auto-immuunziekten zoals MS, ALS, reuma, psoriasis en eczeem, de ziekte van Parkinson en psychische aandoeningen als angst- en paniekstoornissen, depressiviteit, stemmingswisselingen, agressie, bipolaire stoornissen en schizofrenie.
Gezonde voeding maakt mensen onafhankelijker
Magnesium wordt massaal genegeerd door de huidige medische wereld dit komt deels door onwetendheid bij veel artsen. Maar ongetwijfeld ook omdat magnesium niet te patenteren is. Een goed magnesiumgehalte zou veel mensen op een goedkope manier een stuk gezonder houden. Het zou mensen krachtiger en onafhankelijker maken.

Gezonde voeding zorgt voor verjonging
Wist U dat magnesium ook wel het best bewaarde geheim tot gezondheid en verjonging wordt genoemd? Door dit geheim over gezonde voeding niet aan onze bevolking te vertellen, kan de farmaceutische industrie vele miljarden aan inkomsten verdienen omdat mensen ziek worden.

Mens en magnesium

(info Zechsal,  pure magnesium)

Magnesium is een stof die overal in de natuur voorkomt. Het menselijk lichaam bevat gemiddeld 28 gram magnesium, waarvan ruim de helft in de botten. Het speelt een cruciale rol bij tientallen lichaamsprocessen. Teveel magnesium wordt meteen door het lichaam afgescheiden. Echter, veel mensen hebben geen overschot maar een tekort aan magnesium. Dit geldt voor 30% tot 50% (westerse wereld) van de bevolking.

Magnesiumtekort kan leiden tot uiteenlopende klachten. Dit begint meestal met pijn in de voeten, spierkramp en/of lusteloosheid. Als men de klachten negeert kunnen er ernstiger aandoeningen ontstaan. Magnesiumtekort wordt in verband gebracht met depressies, maar ook met hart- en vaatziekten en reumatische aandoeningen.

De beste manier om magnesiumtekort tegen te gaan is toediening via de huid. Het opgeloste magnesium dringt via de huid rechtstreeks door in de cellen, waar het meteen zijn heilzame werk kan doen.

Een beetje maar vaak!
Magnesium wordt constant door het lichaam benut en het heeft geen effectieve methode om het vast te houden.Toedienen via de huid maakt het mogelijk het ‘een beetje maar vaak’ te gebruiken en dat is ideaal voor het bijhouden van de gezondheid van uw lichaam. Begin langzaam. Probeer een beetje per keer en herhaal na een paar uur. Test het op verschillende delen van het lichaam.