Vitamine D en Levertraan

Uit: www.voedingisgezond.nl

Levertraan bevat grote hoeveelheden vitamine A, D en omega 3 vetten.
Vitamine A en D zitten in de perfecte verhouding van 10:1 in levertraan en werken goed samen. De in vet oplosbare vitamines hebben we bijna allemaal een tekort van.
Weston Price ontdekte dat natuurvolkeren 10x zoveel
van deze in vet oplosbare vitamines binnenkregen dan de ‘normale’ mensen in die tijd, toen al.
Vitamine A is belangrijk voor o.a. de schildklier, lever, ogen en huid.
Vitamine D is voor zo’n beetje alles belangrijk.
Blue Ice Fermented Cod Liver Oil (kabeljauw visolie) levert een positieve bijdrage aan:

Het optimaliseren van de hersenstofwisseling, waardoor het geheugen en het leervermogen verbeteren. Met name voor (schoolgaande) kinderen is dit belangrijk. Daarnaast wordt het gedrag ondersteunt en gestimuleerd. Levertraan heeft een gunstige invloed op mensen met een contactstoornis en/of mensen die in zichzelf gekeerd zijn.

Een goede opbouw en behoud van het zenuwstelsel.

De vorming van celmembranen. Levertraan bevat de juist verhouding aan Omega 6, dat ervoor zorgt ervoor dat de doordringbaarheid van de huid door water wordt geoptimaliseerd. Omega 6 helpt het lichaam beschermen tegen ongecontroleerde celgroei.

(Droge) slijmvliezen. Omega 7 in levertraan is effectief bij droge ogen, mond, huid en vagina. Met name wanneer men hinder ondervindt bij het postmenopausale urogenitale systeem,zoals een droge vagina. Het krijgen van lijntjes en rimpels van de huid worden aanzienlijk vertraagd.

 Het verlagen van de cholesterol.

 Een gezonde opbouw van botten. Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten en zorgt daarmee voor het behoud van sterke botten. Vitamine D helpt vooral bij mensen met zwakke en slappe botten. Vaak aangetroffen bij kinderen die te weinig Vitamine D opnemen.
NB: De Gezondheidsraad beveelt senioren en mensen met een donkere huidskleur aan extra vitamine D te gebruiken ter versterking van botten.

Vitamine A helpt bij de vorming van de zogeheten epitheelcellen, die bovengenoemde weefsels ondersteunt en opbouwt. Daarnaast speelt deze vitamine een belangrijke rol bij de groei en weerstand tegen ziekten. Vitamine A in levertraan is tevens van belang voor een goed gezichtsvermogen, met name voor het aanpassen aan de schemering.

 Blue Ice Fermented CLO – 120 Caps. (kabeljauw. visolie)
Gefermenteerde levertraan. www.vitavie.nl
“De gefermenteerde levertraan van Green Pasture biedt de juiste verhouding
van A tot D van nature en is veruit superieur aan welke andere levertraan
dan ook die je goedkoper vanuit Amerika kunt importeren.
Hoewel duurder in de aanschaf zijn de voedingsstoffen
zo geconcentreerd dat je er minder van nodig hebt en
dus langer mee doet.
Omgerekend naar een dagprijs ben je dan uiteindelijk goedkoper uit en de gezondheidswinst is onbetaalbaar