Ervaringen EFT

1.Mijn kennismaking en ervaring met 3 sessies EFT.

Ik heb Tineke benaderd nadat ik een middag vastgenageld lag op bed. Ik kon niet meer. Alles en iedereen was me te veel. Ik wilde weg, vluchten uit mijn eigen rampzalige leventje en ergens alleen overnieuw beginnen.  Ik heb mijn verhaal verteld en Tineke begreep mij. Ze wist mijn verhaal te vertalen naar concrete hulpvragen. Ik voelde mij welkom, gehoord en geaccepteerd. We kwamen in de 1e sessie uit bij de kern: een enorm schuldgevoel. Een schuldgevoel naar mijn kinderen. Ik sprak voor de eerste keer uit welke gedachte hier betrekking op had. Dit emotioneerde mij. We waren op het punt, het punt waar het omgaat en we zijn gaan kloppen. Kloppen op het schuldgevoel, ik heb hardop gezegd waar ik mij schuldig over voelde. Dit was niet één ding, na het eerste rondje kloppen was het schuldgevoel nog aanwezig. Er kwamen andere gedachten. In totaal hebben we drie rondes geklopt en was mijn schuldgevoel zo goed als weg. De overige twee sessies hebben we EFT toegepast op zelfacceptatie en vergeving naar personen die voor mij belangrijk zijn.
Wat er concreet voor mij veranderd is:

 1. Al mijn lichamelijke klachten zijn verdwenen. Voel ik ze wel? Dan sta ik stil, denk ik na waar het lichamelijke ongemak vandaan komt en los ik dit op middels een andere gedachte te kiezen of kort te EFT’en.
 2. Mijn kinderen zijn vrolijker, assertiever en ontspannen. Ik merk dat zij hun emoties meer tonen en rekening houden met de emoties van anderen. Mijn oudste was de keer na mijn 1e EFT sessie van slag. Hij droeg mijn schuldgevoel met zich mee. Doordat ik het had opgelost werd hij bevrijd. Hij huilde, werd misselijk en begon te kokhalzen. Ondertussen zei hij; ‘Ik hou van jou, mama’. Dit heeft ruim 30 minuten geduurd maar ook hij was bevrijd.
 3. Mensen zien aan mij dat ik rust uitstraal en ik kijk weer vooruit. Dat deed ik altijd al, maar nu voel ik het ook.
 4. Ik heb geleerd om vanuit de termen; ‘Liefde’, ‘Vrede’, en ‘Harmonie’ te denken. Inzicht gekregen dat het mijn keuze was om keer op keer de negatieve gedachten toe te laten. Tineke legde mij heel duidelijk uit dat we geen idee hebben wat er gebeurt als we negatieve gedachten hebben. Het is net een telefoonlijn. Je belt en je krijgt-, zonder dat je iets ziet of merkt- verbinding. Ze benadrukte mij niet meer te bellen naar de negatieve gedachten maar te bellen naar ‘Liefde’, ‘Vrede’, en ‘Harmonie’. En dit is wat ik nu doe als mijn kindjes druk zijn, ’s nachts wakker worden, iets doen wat niet mag, of als het op welk vlak dan ook tegen zit. Waar voorheen een negatieve gedachte door mijn hoofd zou gaan, en ik hier dus ook naar zou handelen, gaat er nu direct ‘Liefde’, ‘Vrede’, en ‘Harmonie’ door mij hoofd waardoor mijn reacties, mimiek en gevoel anders zijn. En dus ook dat van mijn kinderen of ieder ander persoon.
 5. Doordat mijn gedachten zijn veranderd, is ook mijn handelen en houding veranderd. Ik had vaak goede gesprekken, en die heb ik nog. Het verschil is nu dat ik er gevoelsmatig ook bij betrokken ben waardoor ik geëmotioneerd kan raken en vanuit dat gevoel oprecht kan handelen. Ik heb middels een simpele oefening geleerd hoe ik dit kan, zonder dat ik alles op mij zelf betrek en leeggezogen word.
 6. Ik voel dat er veranderingen aan komen. Misschien is het iets heel kleins, maar ik heb een moodbord gemaakt met allerlei dingen erop wat ik graag wil. Voorheen spookte het door mijn hoofd maar was er een negatieve stem die het afkeurde waardoor ik het niet toe liet. Nu komt het er voorzichtig uit en voelt het voor mij dat ik naar een doel aan het werken ben die binnen handbereik ligt.
 7. Ik laat mijn wekker iedere morgen 10 minuten eerder afgaan, zodat ik mijn EFT rondjes kan maken, liggend op bed. Daarna start ik mijn dag. 

Mijn geschiedenis:
“Ik ben een jonge vrouw die de nodige strubbelingen in het leven is tegen gekomen waar ik nu levenslessen uit haal. Als kind niet gehoord en erkent in mijn emoties, ondanks dat mijn ouders er altijd voor mij waren en ik er van overtuigd ben dat ze er voor mij waren-, en nog zijn- gedaan hebbende wat binnen hun kunnen lag /ligt. Tot ontdekking gekomen dat ik als kind in o.a. mijn eigen ziel kon kijken. Mij op dat moment beseffende dat ik iets moois zag maar het niet kon plaatsen. Door tekortkoming in o.a. mijn emotionele behoefte voelde ik mij vaak alleen, op mij zelf aangewezen en (be)trok ik veel op mij zelf. Hierdoor heb ik op jonge leeftijd aan zelfbeschadiging gedaan en ben ik een eetstoornis gaan ontwikkelen. Dit werd ‘gezien’ maar er werd niet ingegrepen. Dit liet ik ook niet toe maar wat wilde ik graag echt gezien en gehoord worden en hoopte ik dat er op een dag ingegrepen zou worden zodat ik het gevoel zou hebben dat er wel degelijk om mij gegeven werd. Een emotioneel verlangen. Op latere leeftijd kreeg ik een serieuze relatie met een goede man waar ik redelijk snel- en op relatief jonge leeftijd (20) mee ging samenwonen en kinderen mee heb gekregen. Achteraf emotioneel veel te grote stappen voor mij en heb ik gehandeld en geleefd op een manier waarvan ik dacht dat het van mij werd verwacht. In de 10 jaar relatie wat ik heb gehad was ik mijzelf totaal verloren. Ik ervaarde steeds meer dat ik emotioneel op slot raakte en vooral negatieve gedachten dominant aanwezig waren. Sinds 3 jaar ben ik alleenstaande moeder en sinds 2 jaar volg ik wekelijks intensieve (cognitieve) therapie van een ervaren klinisch en GZ psycholoog. Er is absoluut sprake van progressie. Mijn achtergrond is mij totaal duidelijk, wat de gevolgen zijn van mijn achtergrond en hoe dit zich resulteert in gedrag. Ik kan het allemaal psychologisch verklaren. Maar… voelen? Dat lukte mij niet. Mijn lichaam gaf mij steeds sterkere signalen dat mijn emotionele energie niet meer stroomde. Ik had dagelijks last van zware benen en was moe. Ik heb meerdere malen fysiotherapie gehad ter gevolge van rugklachten. Zodra ik drukke dagen had voelde ik in de loop van de dag mijn armen zwaarder worden en aan het eind van de dag kon ik ze bijna niet meer omhoog krijgen. Het zelfde gold voor mijn benen.Dan mijn stemming, deze was deprimerend, mopperen, kortaf. Vaak strubbelingen met mijn oudste kindje. En dan mijn gevoelsleven. Ik voelde me vaak gehaast, alleen, in gezelschap was ik fysiek aanwezig met een hoofd vol negatieve en oordelende gedachten.

2. Wat een waardevolle sessie en wat een mooie manier om van je angst af te komen.
Onze dochter van 13 jaar wil al jaren niet vliegen. Omdat ze altijd heel duidelijk was hierin en echt een enorme angst had om te vliegen hebben wij bijvoorbeeld een voorgenomen reis naar Amerika niet geboekt. Angst kan immers enorm beklemmend zijn en vakantie moet plezier zijn voor iedereen. Maar nu zijn opa en oma 50 jaar getrouwd en wil opa, haar oma verrassen met een lang weekend Rome met alle kinderen en kleinkinderen. Hierover ben ik toch nog weer eens met haar in gesprek gegaan. Ik dacht dit is wellicht een mooie korte vlucht om het toch eens te proberen. Maar ook nu raakte ze bij de gedachte alleen al enorm overstuur. We hebben aangegeven dat we bijvoorbeeld ook prima met de hoge snelheidstrein naar Parijs kunnen gaan i.p.v. te vliegen naar Rome. Een andere opties zou zijn dat we eens zouden onderzoeken wat ze er wellicht aan kan doen om deze angst kwijt te raken.
Na een paar dagen kwam ze me vragen of het mooi weer in Rome is in april zodat ze in haar korte broek zou kunnen lopen. Toen ik aangaf dat dat het geval zou kunnen zijn, vertelde ze me dat ze er wel iets aan wilde doen. Na mijn yoga les bij Tineke heb ik haar gevraagd of ze iets voor onze dochter zou kunnen betekenen hierin. Tineke gaf aan dat een EFT sessie hier een mooi middel voor is. We hebben diezelfde avond nog een afspraak gemaakt. Over EFT heb ik niet veel verteld aan onze dochter dus ze ging er blanco in. Als snel bleek dat ze haar angst op de schaal 0-10 een dikke 8 gaf en haar schuldgevoel een 6. Na de sessie was haar angst nog slechts een 1 en haar schuldgevoel 0. Toen ik haar vroeg tijdens de autorit weer naar huis of ze wilde gaan vliegen zei ze dat ze zou instappen maar liever niet, echter na een paar dagen bleef ze maar vragen wanneer we nu naar Rome zouden gaan. De reis is inmiddels een paar weken geleden geboekt en over een maand vliegen we naar Rome waar ze ongelooflijk veel zin in heeft en helemaal niet meer bang voor is. Tineke enorm bedankt.

3. Mijn ervaringen met EFT zijn heel bijzonder.
Sinds een jaar volg ik yogalessen bij Tineke. Door haar yogalessen kwam in aanrakingen met EFT. EFT trok mijn interesse door een workshop die ik bij Tineke heb gevolgd.
Ik had geregeld migraine aanvallen, slikte daarom metoprolol 100mg retard per dag.
Door de EFT oefeningen elke dag toe te passen, een op een sessies bij Tineke, yoga en de voeding aanpassen, ben ik gestopt met de medicatie, de migraine aanvallen heb ik veel minder en voel ik mij meer ontspannen. Bewuster wat er in mijn omgeving gebeurt/ speelt. Meer voor mij zelf op komen, voor mij zelf kiezen. Dichter bij mijn gevoel. Meer mij zelf te durven zijn.
’s Morgens begin ik met nonisap en 2 glazen
water, dan begin ik met de oefeningen. Elke dag gebruik ik een theelepel bijenpollen. Liefs Anneke
(voor noni en bijenpollen zie kopje je gezond eten en drinken)

4. Het viel mij op dat ik op de laatste pasfoto een veel betere uitstraling heb dan voor ik EFT en NEM in mijn leven heb toegelaten!
Door EFT (Tapping) incidenteel, NEM (energetische oefeningen voor iedere dag) en positieve affirmaties heb ik ervaren dat mijn stofwisseling verbeterd is, ben rustiger in mijn buik en voel minder spanning. Ook mijn gewicht blijft keurig op mijn gewenst niveau.
Mijn relatie met diverse mensen is verbeterd waardoor je weer meer zelfvertrouwen krijgt en dit draagt weer bij aan een meer zinvol en gelukkiger leven.
Ook reageer ik evenwichtiger op prikkels van buiten. Soms lossen problemen zich vanzelf op. Je moet dit wel herkennen. Je bent meer intuïtief bezig. Zo sta ik op een keer met een boek uit onze boekenkast in de hand die ik juist nodig had zonder dat ik daar op naar zoek was. Ik wist niet eens dat deze in de kast stond. Dit zou je onder de term wonderen of wondertjes kunnen rangschikken, dus geen toeval. Wonderen bestaan maar je moet ze wel leren herkennen/waarnemen.

EFT workshop:

 1. als we samen de EFT -training  doen.  Ik voel me op mijn gemak en de saamhorigheid die er is met de anderen voelt zo goed. Toen ik naar huis ging was ik weer helemaal opgeladen en met de tools die Tineke ons aanreikte, kan ik weer verder. Ik vond het geweldig zaterdag. Heb zeker behoefte aan een vervolg. Ik kan echt merken dat het iets positiefs met me heeft gegaan.Zit meer in mijn lichaam. Beter in het nu aanwezig en voel meer ontspanning. Heel fijn.
 2. “Wat een rust kwam er in mij””
 3. Mijn ervaringen met Meditatie,  EFT en Energieoefeningen. Ik mediteer sinds elke morgen. Door EFT gaat spanning in mijn maagstreek na enkele minuten verminderen en na verloop van enkele uren verdwijnen. Ik heb de ervaring dat het cijfer geven direct na EFT voor mij te snel is. Na verloop van tijd voel ik wel een verbetering. De oefeningen doe ik ’s ochtends. Na een paar dagen oefenen krijg ik het idee achteraf dat deze oefeningen mij meer energie (bevrijding) geven. In dagelijkse omgang tref ik meer waardering voor mijn werk. Ik betrap me erop dat ik zelf ook vaker mijn waardering uitspreek naar anderen.
 4. We waren met een klein groepje deze keer voor de EFT-training. Ik was zo moe en had helemaal geen zin om te gaan en wilde afzeggen. Maar wat ben ik blij dat ik toch gegaan ben. Het voelt elke keer weer als een warm bad t lijkt “hard werken” maar het is zeker de moeite waard. AG
ervaring ind.sessie:
 1. Loes J zij vertelde mij het volgende:

“Mijn arts zat met de foto,s voor zich, hoofdschuddend en zei: ‘Ik kan het niet geloven, er is niks meer te zien. U bent genezen, we hoeven uw pols niet meer vast te zetten, ik kan dit niet geloven”.

Toen ik thuis was dacht ik:  Ïk moet het gewoon geloven , ik ben genezen”.

Vanaf dat moment heb ik nooit meer klachten gehad. Mijn werkelijke genezing vond plaats zodra ik er zelf in geloofde”.

je moet je voorstellen: tussen elk denkbaar gewricht aan mijn linkerkant sprake was van kraakbeen slijtage.

Enkele fragmenten uit het dagboek van maart 2012 van Loes J:

Ik woon in een vriendelijk dorp, waar iedereen elkaar groet. Met de een knoop je eerder een praatje aan dan met de ander.
Zo loop ik altijd, als ik naar de Coöp supermarkt ga, langs een huis met een tuin, waar een aardige mevrouw, vaak bezig is met tuinieren. Dan maken we een praatje. Nou zijn er mensen, die gewoon een compassie uitstraling hebben, zij dus ook. En eigenlijk ik ook.
Het is heel normaal voor mij, dat ik liefde uitstraal, en anderen een beetje kan instralen, met compassie en geluk, soms genezing. Maar zou arrogant zijn daar niet over te twijfelen.
Maar als ik iemand op dezelfde golflengte ontmoet, heeft dat ook zijn genezende weerslag op mij.

Nou, dus van de winter loop ik die mevrouw op straat tegen het lijf, en vertel over mijn artrose, en pijn enz. aan mijn hand.
Ze zei: “soms kan je er zomaar overheen groeien, maak je geen zorgen, het komt wel weer goed”.
Dat kon ik toen niet geloven, maar de laatste tijd, komt het steeds weer terug.”Heb ik een gelijke gevonden? En als dat werkelijk zo werkt: dat compassie met kracht en liefde genezing tot gevolg heeft, mag ik dan voor mezelf eindelijk aannemen, dat het werkelijk waar is, dat ik onbewust anderen kan helpen zich zelf te genezen?”
En toen ben ik aan de slag gegaan en heb een boek gekocht van Richard Gordon, die onderzoek heeft gedaan naar qauntum Touch, waarbij je resonanties vanuit subatomaire gelijk kunt afstemmen met DNA structuur van zieke delen, toen ben ik in plaats van onbewust, op een bewuste manieren, zijn technieken om golflengtes van een hogere frequentie toe te passen op mijn zieke hand. Je wilt het niet geloven, maar ik heb vanmorgen ramen gelapt, zonder brace[die ik al dagen geleden heb kunnen afdoen], echt geen centje pijn.

Oké, kwam een boek tegen van Richard Gordon. Ik werd er onmiddellijk door geraakt. Gaat over energie, die genezende en helende krachten heeft, bij het lezen van zijn boek, raakte ik almaar verder verstrikt, in chakra’s  en meer van dat soort astrale gedoe.Het verplicht thuis zitten en niks doen, heeft me in een soort van meditatieve staat gebracht. Toch moet er toen een soort van hoger frequentie golfje zijn werk hebben gedaan. En ook al ging ik erg diep, ik heb me ook gedragen gevoeld in IS.  Het gaat geweldig goed met mij. Dat wil ik niet ontkennen. Ik moet alleen mezelf leren beschermen tegen kritiek. En mijn best doe om er geen obsessie van maken. Ja, want zo ben ik , bij alles wat ik onderneem wil ik geen krassen in mijn werk, en soms drijft die eigenschap me tot het randje,

Toch heeft de artrose me dichter bij mezelf gebracht.

Ik kon niks, behalve zitten in een stoel, lopen als een oude vrouw. Ik moest mezelf dwingen, om mee te gaan in een flow, anders kon ik de pijn niet verdragen. Ik kwam in een energiestroom, noem het zoals je wilt, maar ik noem het IS. Zie lang gekluisterd zijn aan huis, maar net zo als een lange periode van meditatie, je weet niet wat dat voor je brengt. Echt ik doe alles weer. Ik leef weer, en voel me geen oude vrouw meer. En sta als een rots met beide benen op aarde

Ik zit nu te typen op mijn toetsenbord, zonder mijn brace. Ik kan weer op de WII, mijn spelletjes doen; mits ik mijn brace draag, maar dat doet me ook goed, want tevens rust mijn hand toch nog zo’n paar keer per week. Ik ben de enige verantwoordelijke, voor wat er met mijn geleende, lichaam gebeurd. Het is mijn huis en ik mag erin wonen. Je kan de schade aan mijn hand nu goed aan de buitenkant zien. Aan het duimgewricht is een nieuwe knobbel geboren, ‘welkom dan maar’, denk ik. De héle duim ziet er op drie plaatsen gebroken uit, maar ik heb de strijd gewonnen, en daar ben ik zo trots op. Mijn pink had bij de vorige aanval, nog veel meer te lijden, ik had er eigenlijk geen gevoel meer in. Dat heb je met bot fracturen; dat deel bestaat niet meer in je psyché. Ik doe nu sinds een paar weken oefeningen, en koester mijn beschadigde pink iedere dag. het is de liefde die je schenkt. ‘Op de Diepste Bodem,  Vind Je Je Oorsprong,  Is.’

Eind maart ging ik opnieuw foto,s laten maken in het reuma centrum, je moet je voorstellen, dat tussen elk denkbaar gewricht aan mijn linkerkant sprake was van kraakbeen slijtage.

Om een lang verhaal kort te maken:

“Mijn arts zat met de foto,s voor zich, hoofdschuddend en zei: ‘Ik kan het niet geloven, er is niks meer te zien. U bent genezen, we hoeven uw pols niet meer vast te zetten, ik kan dit niet geloven”.

Toen ik thuis was dacht ik Ïk moet het gewoon geloven , ik ben genezen”.

Vanaf dat moment heb ik nooit meer klachten gehad. Mijn werkelijke genezing vond plaats zodra ik er zelf in geloofde”.

Ter afsluiting het ontwaken .

Oo, Zee zalige sonate

Slaat met daverend kabaal, dwars door mijn hart:

“De slang heeft in zijn staart gebeten”

Loes J