Ervaringen Yoga

Ervaring yoga/energie van moeder voor haar prachtige zoon en dochter.
“Tineke heeft het geregeld over de 8 ten bij kinderen. Ik heb een dochter van 5 jaar waarbij ik het soms doe voor ze naar school gaat. Ik merk dat ze vrolijker uit school komt. Ze vangt naar mijn idee minder prikkels op. Ook bij mijn zoontje van bijna 3 maanden doe ik het elke avond. Ik ben gestart toen ik merkte dat hij wat onrustig werd als we hem naar bed brachten. Ik ben toen gaan zingen en ondertussen doe ik de 8 ten boven zijn hoofd en onder zijn voeten. Terwijl ik dat doe merk ik dat hij steeds rustiger wordt door minder te bewegen. Als ik dan weg ga slaapt hij zo. Ook doe ik zijn “rits” dicht. Ik sluit hem af  en stel hem open voor alle goede dingen. Als mijn man hem naar bed brengt doet hij niet het “ritueeltje” wat ik doe en als mijn man dan beneden zit begint ons zoontje te huilen.
Dus ik raad iedereen aan om dit bij je kinderen te doen, welke leeftijd dan ook! Open je “ogen” voor de ”andere” wereld en sluit voor de negatieve aardse wereld”
 1. Mijn ervaring met Yoga: “Door omstandigheden kreeg ik de ziekte van Ménière, dat ging gepaard met hevig oorsuizen, duizelig en overgeven. Oorsuizen is op de achtergrond en de rest ging over. Mijn gehoor werd ook beter en ik hoef mijn gehoorapparaat niet meer in!                                                                              In het begin vond ik het moeilijk mij te concentreren, ik wilde al vrij snel stoppen! Gelukkig vroeg ik mijzelf toen af: waarom ben ik naar yoga gegaan:  om tot rust te komen!  En het blijkt dat het veeeell meer doet!                                                         Ik ga 1x per weer naar Yoga speciaal op de dinsdagmorgen en ik doe ook thuis de dagelijkse energieoefeningen”. Groetjes Klaasje
 2. “Ik had paniekaanvallen en durfde de deur niet meer uit, ik had verdriet en voelde me onmachtig. Nu na 5 lessen merk ik dat ik anders in mijn lijf zit. Ik ben rustiger, geen paniekaanvallen meer, minder angstig en onzeker geworden”
  Els kwam een ochtend bij me  en vertelde yoga te doen
  Ze dacht dat het mij ook zou helpen. Ik dacht “ dat is niks voor mij”, maar besloot toch een keer mee te gaan. Inmiddels heb ik 5 lessen yoga gevolgd. Tineke is een zeer lieve vrouw die rustig en geduldig les aan ons geeft. Ze legt alles rustig uit en je moet niks je moet doen wat goed voelt, zegt ze dan. Ik voelde me gelijk welkom. Na de eerste les voelde ik al verschil in mijn lichaam en geest. Ik was fit, helder en had meer energie. Nu na 5 lessen merk ik dat ik anders in mijn lijf zit. Ik ben rustiger, geen paniekaanvallen meer, minder angstig en onzeker geworden. Zelfs mijn omgeving ervaart mij anders dan een jaar geleden in de positieve zin. Sommige oefeningen doe ik dagelijks en ervaart dit als prettig. Het lijkt alsof ik dan helder wordt in mijn hoofd. Als ik een dag geen oefeningen heb gedaan voelt mijn lichaam zwaar en geestelijk lijkt het alsof ik vast zit. Yoga heeft zeker bijgedragen aan een sneller herstel en een rustiger leven!
  9 jaar geleden werd bij mij colitis ulcerosa geconstateerd. Dit is een ziekte wat voorkomt in de dikke darm. De darm was zo erg ontstoken dat medicijnen niet meer hielpen en kreeg ik een stoma. Vorig jaar september heb ik het stoma op laten heffen en kreeg ik een pouch. Dat betekend dat ze van de dunne darm een ruimte hebben gemaakt om de ontlasting op te vangen. Daardoor kan ik net als ieder ander weer “normaal” naar de wc. De pouch moest herstellen dus deze was nog niet aangesloten. Het herstel verliep erg zwaar. Ik zat mezelf zo in de weg dat uiteindelijk bij een psycholoog terecht kwam. Na 3 maanden werkte ik weer volledig. April 2017 werd de pouch aangesloten. Ook dit herstel verliep weer erg zwaar. Ik kreeg paniek aanvallen en ik durfde de deur niet meer uit. Verdriet en onmacht namen de overhand. Totdat Els op een ochtend bij me kwam en vertelde yoga te doen. Groetjes L.
 3. Sinds eind 2015 volg ik eens per week yoga lessen bij Tineke. Belangrijkste doel om mijn lichaam wat soepeler te krijgen. Nu in maart 2016 kan ik blij constateren dat ik al tijden geen last meer heb van mijn onderrug die toch heel regelmatig dusdanig opspeelde dat het belemmerde in dagelijkse beweging. Dat is een mooi resultaat. Scheelt afspraken bij mijn fysiotherapeut smile_wink
 4. Ik doe nu een aantal maanden aan yoga. Ik merk dat ik mij steeds meer kan overgeven aan de oefeningen, wat ervoor zorgt dat ik mij nadien heerlijk ontspannen voel. Afgelopen woensdag had ik bijvoorbeeld vooraf hoofdpijn en rugklachten. Deze waren nadien zo goed als verdwenen. Dan merk je toch echt het positieve effect.
 5. Wat doet yoga met mij? Yoga brengt mij dichter bij mezelf. Maak elke week m’n hoofd heerlijk even leeg. Wil graag leven volgens m’n intuïtie, niet geleefd worden door de menigte. Zelfs m’n man merkt al verschil. Terwijl we eerder een aanvaarding hadden, heb ik nu vaak: even laten raasen. Je leert je ook beter afstemmen op de ander, je begrijpt waarom de ander zo reageert. Aanvaard de ander zoals die is, niemand is volmaakt. lieve groetjes
 6. “De laatste jaren ga ik naar yoga, dat geeft mij heel veel rust en inzicht, ik voel mij een ander mens, veel evenwichtiger en gelukkiger. Natuurlijk heb ik nog veel te leren en te ontwikkelen. Tineke Dankjewel voor je support”!
  Mijn verhaal:
  “Ongeveer 10 jaar geleden, ging ik met een pijnlijke teen op zondagmorgen naar de huisartsenpost. Ik had al langer last van pijn, maar nu zag het er blauwachtig uit. De dienstdoende arts nam alle gegevens op , bekeek de teen en vroeg of ik diabetes had. Ik gaf een ontkennend antwoord, waarop hij zei , ik ga als u het goedvindt toch even kijken. Toen kwam alles in een stroomversnelling. Mijn glucose waarde was 20 . Er werd een specialist gebeld en ik werd onmiddellijk opgenomen. Gelukkig was onze dochter mee, die heeft alle praktische zaken geregeld. Ik werd aan een infuus met antibiotica gelegd om mijn teen te redden. ook kreeg ik meteen twee metformine tabletten om de bloedsuiker te laten zakken. De volgende morgen werd mij geleerd om te gaan met zelf spuiten , drie x per dag novo rapid en voor de nacht lantus. Ik was helemaal overweldigd door de situatie. Er kwam ook een diëtiste aan mijn bed , die mij heel duidelijk heeft voorgelicht over het belang van een goed dieet. Al in het ziekenhuis mocht ik stoppen met de metformine omdat ik dat middel niet kon verdragen , diarree. Thuisgekomen was ik erg onzeker en ongelukkig met de situatie. In het ziekenhuis had ik al eens een behoorlijke hypo gehad. Dat vond ik een hele angstaanjagende ervaring. De ,diëtiste een andere  dan  in het begin , deed er m.i. nogal luchtig over. “Je moet zorgen dat je altijd wat zoets bij je hebt, en als je een keer een verjaardag hebt kun je met deze methode gemakkelijk wat bijspuiten, wat met pillen niet kan”. Ik vond dit heel raar. Ik had toch een ernstige ziekte.  Zorgvuldig hield ik me aan mijn dieet ,daarnaast sportte ik veel. Mijn gewicht daalde met bijna 10 kilo.Toch voelde ik me niet fijn. De ene hypo na de andere. Opeens kreeg ik een helder moment , ik moet niet steeds wat eten ik moet minder insuline.Ik ben op eigen houtje begonnen met afbouwen. Op het laatst had ik nog 4 eenheden lantus voor de nacht. Mijn bloedsuiker bleef dankzij dieet en sport mooi op peil. Op controle bij de specialist vertelde ik wat ik gedaan had en hij was reuze enthousiast, hij schreef mij januvia voor. Ik gebruik nu 1 tablet van 100 mg januvia per dag. De hypo.s behoren tot het verleden, ik sport nog steeds en let door de week goed op wat ik eet, in het weekend neem ik het wat minder nauw. Oh ja , het gekste vond ik nog, dat toen ik naar een tablet per dag ging, dat ik dat medicijn nu zelf moest gaan betalen omdat ik maar 1 soort meer had .Op mijn vraag daarover aan de apotheek kreeg ik als antwoord dat dat het beleid van de verzekeraar was. Later kreeg ik het alsnog vergoed. Dit ligt gelukkig allemaal achter mij”.