Lezing-Workshop “De Kracht van Klank” april

In februari komt Pim de Groot van de Academie voor Klank en Pedagogiek een lezing-workshop “De Kracht van Klank” geven in de yogaruimte Power of Love in de bibliotheek.
Pim vertelt in de lezing over de werking van klank en waarom werken met klank voor ons zelf, onze kinderen en voor volwassenen in het algemeen van bijzondere meerwaarde is en hij laat ons de klanken ervaren. (www.klankenpedagogiek.nl)
De uitwisseling voor de lezing-workshop is 3 euro voor de reiskosten van Pim.
Als je wilt komen dan hoor ik het graag zo snel mogelijk want vol is vol. In de eerste week van juni komt de info in de krant. Je bent van harte welkom!
Liefdevolle groeten Tineke

De kracht van klank
In alle oude culturen over de hele wereld was bekend wat nu opnieuw wordt ontdekt: klank kan gebruikt worden om een gezond evenwicht te behouden en stress te verminderen. Juist gebruik van klank bevordert bovendien het zelfvertrouwen, de creativiteit en onze vitaliteit. Hierdoor is werken met klank juist in deze tijd voor zowel kinderen als volwassenen van toegevoegde waarde.
Omdat zelf ervaren meer vertelt dan woorden, is er naast enige theorie vooral veel plaats om zelf oefeningen met klank te doen en onderga je enkele zeer verschillende klankervaringen. Je maakt kennis met o.a. klankschalen, rainsticks en gongs.

“De kracht van klank” wordt als een inspirerende workshop ervaren en wordt verzorgd door Pim de Groot van de Academie voor Klank & Pedagogiek. (www.klankenpedagogiek.nl)

 

 

 

 

EFT Workshops (Emotional Freedom Technique)

EFT brengt de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit de psychologie, neurologie en acupunctuur samen. EFT is een van de methoden van de Energiepsychologie. “ontwikkeld door Gary Craig”

EFT( Emotional Freedom Technique) van 10.00 uur tot 12.30 uur
We beginnen met een lezing over EFT en New Energy Medicine (van Donna Eden). We doen samen Energy Medicine oefeningen zodat je jezelf in balans kunt brengen en we beoefenen EFT zodat je beide tools thuis kunt gaan toepassen. Energy Medicine wil zeggen dat Energie het medicijn is!

Wat is EFT?
EFT (Emotional Freedom Techniques)
een positieve en zeer effectieve oplossing om jezelf te bevrijden van gewoontes waar je last van hebt,  voor burn-out, onzekerheid, faalangst, depressie, fobie, weinig zelfvertrouwen of zelfwaardering, je niet goed genoeg voelen, overgewicht, gevoeligheid, verslaving, rouwverwerking, fysieke-relatie-financiële problemen

Met de EFT methode maak je de emotionele verbinding los tussen wat er (ooit) gebeurd, gezegd gedacht is, een overtuiging en je emotie daarbij. EFT is heel vriendelijk, zacht, liefdevol. Het resultaat is verbluffend. Het is een hele simpele techniek. Je klopt kortdurend op bepaalde punten van het gezicht en je benoemt de emotie die achter de klacht aanwezig is.

Garry Craig: “De oorzaak van alle negatieve emotie is een verstoring in het energiesysteem van het lichaam”    https://youtu.be/iICj3Qm_2kg

Vaak weten we niet, dat we leven vanuit het verleden. We denken, reageren vanuit onze ervaringen en overtuigingen. Een aantal daarvan dienen ons, maar heel veel ook niet. Met EFT kun je vele ervaringen die  bewust of onbewust een rol spelen in je leven van nu, oplossen en jezelf bevrijden van het verleden.

Met de workshop krijg je tools zodat je thuis aan de slag kan.
Zijn er “grote” dingen waar je mee zit, dan kun je na de workshop altijd een afspraak met mij maken om deze op te lossen, want met de EFT kun je ”eenvoudige” problemen oplossen en met EFT kun je trauma”s oplossen. Je bent van harte welkom op workshops en voor een ind. sessie!
Uitwisseling is € 19,50 en voor de yogadeelnemers € 17,50
Je kunt klikken op de balk:  ervaringen.  Bij EFT kun je de verhalen lezen van diegenen die EFT hebben gedaan.

Wil je jezelf veranderen/ontwikkelen, ga EFT doen! Het kost weinig tijd en het werkt! ( M.C: iemand die EFT workshop heeft gevolgd)

Ind. Sessies: 3 sessies voor € 195,00  Als je yoga volgt: 3 sessies voor € 175,00 Locatie: Alteveer .
Wil je je aanmelden en of informatie? Bel me gerust: 06-15208672

Je kunt me ook mailen: tineke@namaskara.nl

Harte groet Tineke

Je bent het waard om al het Goede te geven en te ontvangen.

Je bent intens geliefd en je bent bedoeld om een stralend Leven te hebben

 

 

 

Individuele Sessies

Je bent van harte welkom voor een sessie.

Soms heb je gewoon even iemand nodig waarbij je even je verhaal kwijt kunt en graag tools wil ontvangen om weer verder te kunnen. Ieder mens is uniek  en heeft eigen ervaringen. Voor ieder mens is er dan ook de unieke afstemming.

  • Angel Healing
  • EFT  Emotional Freedom Technique
  • Houden van Je Zelf
  • Een gesprek met daarbij handvatten afgestemd op wat er aan de hand is
  • Oefeningen en gebeden om weer in verbinding te zijn met je Hogere Zelf, 

Angel Healing
“Heling van je psychische, emotionele, mentale, fysieke problemen” door Engelen.
Zit je niet lekker in je vel, kom je er alleen niet uit, relatieproblemen, fysieke problemen? Dan helpt een Angel Healing je om weer in balans te komen.Engelen helpen ons graag. Er zijn talloze Engelen die klaar staan om daar waar we ook maar heling voor nodig hebben ons heling te geven. Angel Healing kun je vergelijken met een Reiki behandeling. Een Angel Healing is zeer krachtig en een halfuur is voldoende
Angel Healing van een half uur € 27,50

Ind.Sessie: € 55,–   per uur. ( Maximaal € 80,-)

De eerste sessie duurt  anderhalf uur a twee  uur:  € 80,-  3 sessies voor € 175,–

Houden van jezelf
3 sessies van elk een uur voor € 155,–

voor verdere info zie onder Coaching

Wil je graag komen, maar heb je op dit moment een uitdaging vanwege de financiën? Neem gerust contact op! Een andere uitwisseling is altijd mogelijk!

 

 

 

 

 

Reiki, Angel Healing:

Angel Healing kun je vergelijken met Reiki. Ik heb Angel Healing opleiding gedaan en Reiki 1 en 2.

Ik stel me open voor de Kracht van God. Die geneest. Ik zelf doe niets behalve mij openstellen en het doorgeven.

Je bent van harte welkom!

Een Healing sessie van een half uur: € 27,50

Sommigen hebben het gevoel wat is dit zweverig of dit is “”magie”” We vinden het heel gewoon dat de natuur groeit en bloeit, dat er kinderen geboren worden. Niemand is bij machte om het kindje te maken in de buik van de moeder of een kalfje in de buik van de koe. Maar plotseling is het zweverig of magie als een Healing iemand helpt te genezen.

Diyo Nepal

Vrouwenproject – 2014

Stichting Diyo Nepal start in februari 2014 met een vrouwenproject in haar twee community houses.

Taboe

NepalMenstruatie is een groot taboe in Nepal. Onze stichting wil de Nepalese vrouwen graag kennis laten maken met stoffen menstruatiedoekjes, ontworpen door Claire, een meisje uit Taiwan.

Stichting Diyo Nepal nodigt 100 Nepalese vrouwen uit. Tijdens een drie uur durende bijeenkomst geven Diyo’ers Sabitri en Durga samen met Claire informatie en voorlichting. Iedere vrouw ontvangt een kant-en-klaar menstruatiedoekje.

Verder leren de vrouwen hoe ze zelf menstruatiedoekjes kunnen maken. Hiervoor krijgen ze instructies en materiaal.

Ondergoed

De Nepalese vrouwen hebben geen ondergoed. Stichting Diyo Nepal zorgt ervoor dat iedere vrouw twee slips ontvangt. Op dit moment zoeken we sponsoren om dit mogelijk te helpen maken. De kosten worden geraamd op ongeveer 5,50 euro per persoon.

 

 

Diyo Nepal

Ieder jaar kiest Stichting Diyo Nepal een jaarproject. Voor 2012/2013 is het thema: water.

Het waterproject is opgedeeld in twee deel-projecten:

1. Drie scholen voorzien van goed drinkwater.

2. Drinkwater voor het dorp realiseren.

Achtergrond

Ilse en Shiva komen bij hun werk in het Dhading-district enorm veel gezondheidsproblemen tegen, puur door te weinig en vervuild drinkwater. De beschikbaarheid van schoon drinkwater voorkomt veel van deze gezondheidsproblemen (ter illustratie: kinderen in Nepal drinken gemiddeld één klein glaasje water per dag).

Op de scholen en in het dorp is heel beperkt water, slechts 2 uur per dag kan er worden getapt. Verder is het water niet schoon en wordt het niet efficiënt gebruikt.

In het dorp is er in het droge seizoen vaak helemaal geen water. Er is 20 keer meer water nodig voor het vee en de landbouw. Ook is er te weinig water voor het telen van groenten. Vrouwen lopen nu ongeveer een half uur naar de bron om water te halen. Deze waterketels wegen 25 kg en zorgen voor rugproblemen. Het vee wordt naar kleine riviertjes gebracht om te drinken.

Doel

Diyo Nepal wil drie scholen voorzien van goed drinkwater. Ook zullen er mineralen gegeven worden aan de kinderen.

Daarnaast wil Diyo Nepal drinkwater voor het dorp realiseren. Het project wordt gehouden op het platteland in het Dhading-district.

Ons doel is om de drinkgewoonten van de mensen te veranderen en te verbeteren en ze ervan bewust te maken dat het drinken van water belangrijk is voor je gezondheid.

Daarnaast willen we graag bereiken dat er voldoende water is voor het vee, de landbouw en de stukjes land rondom de huizen voor het telen van groenten, zodat er meer groenten gegeten kunnen worden. Vrouwen hoeven straks niet meer naar de bron te lopen en kunnen hun aandacht aan andere zaken geven.

Werkwijze

Scholenproject

Wat betreft het scholenproject zullen we eerst de waterbron reinigen. Vervolgens wordt er schoon drinkwater opgeslagen in een watertank. Eventueel worden er twee tappunten geconstrueerd.

Leraren en ouders worden verantwoordelijk gemaakt (sociale controle).

Tenslotte ontwikkelen we een trainingsprogramma voor de leraren.

Tijdens dit project werkt Stichting Diyo Nepal intensief samen met Lez en Alice van het Pennywistleproject.

Dorp

Voor het project in het dorp leggen we de verantwoordelijkheid voor de gemeenschapsbezittingen (bron, tanks etc. ) bij de mensen.

We leren de mensen hun handen te wassen voor het eten. We motiveren en begeleiden mensen om de tuinen rondom het huis groen te laten worden, zodat ze voldoende groenten kunnen eten.

Jaarlijks loven we een beloning uit voor de dorpeling die het project actief steunt, meedoet en het goede voorbeeld geeft en daarmee de andere dorpelingen motiveert. (bijv. door middel van een certificaat en kledingstuk.

Toeristen die via Diyo Nepal en Pure Nepal in het dorp zijn, kunnen meedoen.

Voor beide projecten geldt dat we door voorlichting en begeleiding een verandering en verbetering van drinkgewoonten wensen te bereiken. Hiervoor zetten we artsen en vrijwilligers van de health camps in. Diyo Nepal is met het Pennywhistleproject twee maanden op het platteland in het Dhading-district aanwezig om het project op te zetten.

Na deze periode blijven we het project actief begeleiden vanuit de stichting.

Kosten

Scholenproject

De geschatte kosten voor het scholen-project zijn 5.000 Euro voor opslagtanks, materiaal voor de waterleidingen en arbeidsloon.

Het grootste deel van dit geld is al bij elkaar gebracht dankzij het project op de Regenboogschool in Apeldoorn.

Dorp

De geschatte kosten voor het realiseren van drinkwater voor het dorp bedragen 15.000 Euro.

De kosten bestaan uit:

– Het kopen van een of meer bronnen

– Opslagtanks

– Waterleidingmateriaal

– Arbeidsloon

Voor alle mensen op de wereld is het een basisrecht om genoeg goed drinkwater te hebben. Stichting Diyo Nepal ziet het als haar verantwoordelijkheid om zich hiervoor in te zetten.