Nieuw: Cursus Innerlijke Rust

Cursus Innerlijke Rust
Van een leven met drukte, spanningen, jezelf niet zijn
naar een leven van harmonie en balans.


In deze cursus van 8 lessen leer je hoe je om kunt gaan met alles wat er zoal in je leven speelt, jouw weg te vinden in de drukte/doolhof van het leven, je zelf te zijn cq jezelf weer terug te vinden.
      
Het doel van deze cursus:
Vanuit Innerlijke Rust al je activiteiten, je taken bewust verrichten en Gelukkig zijn in en met je Leven

De basis van Innerlijke Rust is Acceptatie, weten wie je bent, waarom je hier bent op aarde, je “missie” vervullen, weten en ervaren dat je een Innerlijke Gids hebt, weten en ervaren dat Gedachten krachten zijn en dat je de kracht hebt om je gedachten te kiezen. (Positieve gedachten geven een goed gevoel en positieve resultaten. Negatieve gedachten geven geen goed gevoel en zorgen voor stress, moeilijke situaties en gebeurtenissen) weten dat alles een oorzaak en gevolg is

Wanneer je niet accepteert dan ben je aan het vechten en dat zorgt voor onrust. Accepteren wil niet zeggen dat je de dingen goedkeurt of dat je het er mee eens moet zijn, of dat het zo moet blijven. Het betekent in het nu zijn en bewust kiezen voor het beste in de situatie.

  1. Acceptatie van jezelf, gebeurtenissen, situaties emoties etc
  2. Acceptatie van de ander
  3. Acceptatie van wie je echt bent
  4. Houden van jezelf, liefhebben
  5. Dankbaarheid
  6. Dankbaarheid
  7. Bewust kiezen
  8. Bewust leven

In de cursus leer je EFT en de dagelijkse energieoefeningen met yoga en meditatie. Dit helpt je om steeds terug te kunnen keren naar Innerlijke Rust. Je krijgt kennis en we doen oefeningen zodat bijvoorbeeld je zelf zijn “gemakkelijker” gaat. We delen ervaringen zodat we van elkaar kunnen leren

EFT Workshop

Op aanvraag: Workshop EFT
(EFT = emotional freedom technique )

Via skype zijn EFT sessies mogelijk en vanaf vandaag ook weer in de praktijk!!!!

          Vrij
Eft een manier om jezelf te bevrijden!
Waarom EFT?
“Wat waardevol , wat een mooie manier om van je angst af te komen”, | “Wat is EFT bijzonder, ik heb geen medicatie voor migraine meer nodig” “Mijn relatie met anderen is verbeterd” “Ik ben bevrijd van mijn vliegangst” (Voor mijn werk is het noodzakelijk dat ik vlieg)

Heb je stress en spanningen, angsten, uitdagingen in het leven, ervaringen die pijnlijk zijn, patronen en overtuigingen die je belemmeren? EFT is een snelle en liefdevolle methode om jezelf hiervan te bevrijden. “Veranderen, loslaten hoeft niet moeilijk en langdurig te zijn. EFT is effectief en helend: Door het kloppen op een aantal punten op je lichaam, wordt de stress losgelaten. Je lichaam en geest gaan weer volkomen gezond functioneren. Je kunt ook EFT inzetten als je b.v. een moeilijk gesprek hebt, of iets nieuws gaat doen wat best wel spannend is.

EFT brengt de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit de psychologie, neurologie en acupunctuur samen.

“Uit het meest recente onderzoek blijkt wanneer je gebruik maakt van EFT dat je dan ook de chemische stoffen, die vrijgelaten zijn in het lichaam, verandert, zoals adrenaline, cortisonen e.d. Je bent dus letterlijk in staat om je zenuwstelsel te veranderen, evenals je spijsvertering, endocriene systemen, je hormonen, je energie niveaus en nog veel meer!”

Talloze mensen zijn op magnifieke wijze veranderd: van kleine tot grote problemen, op elk vlak van het menselijke leven.

De workshop begint met een lezing over EFT en de New Energy Medicine (NEM) Oefeningen. Deze oefeningen helpen je om te ontspannen en jezelf sterker en krachtiger te maken. (Als je hoog gevoelig bent, blijf je veel gemakkelijker bij jezelf.) Daarna gaan we EFT oefenen. EFT doe je helemaal voor jezelf. Je hoeft dus in de groep niets over jezelf en je situatie te delen.

Wil je meer weten?  Neem gerust contact met mij op:
Tineke Boersma tel: 06-15208672
email:
tineke@namaskara.nl  

 Op aanvraag: Workshop Emotional Freedom Technique.

Wanneer je graag een workshop EFT wilt, bij jou in de buurt  neem dan gerust contact met mij op.

Workshop “Oefeningen voor elke dag”

Het is soms heel lastig om jezelf te motiveren om elke dag te beginnen met energie-yoga oefeningen en positieve intenties. Welke oefeningen zijn nu handig om geregeld te gaan doen? Ik heb een programma gemaakt en die kun je op zaterdag van 9.30 uur tot 12.30 uur leren. We gaan intensief oefenen, zodat je het programma in je systeem opneemt en het thuis kunt gaan doen. Via de mail krijg je alles nog een keer op papier zodat je het ook kunt nalezen.

Dankbaar

Het is ongelofelijk belangrijk om geregeld oefeningen te doen en elke dag te beginnen met meditatie en positieve intenties/dankbaarheid          Ik kan niet in woorden uit drukken hoe belangrijk of het is. Het kost je elke dag een geringe inspanning van 30 minuten. Het brengt jou overvloedige zegeningen. Het zal niet direct altijd zichtbaar zijn, voelbaar zijn, tastbaar zijn. Maar op de lange duur en in het “ongeziene”  bouw je je aan je eigen ontwikkeling, die van de wereld en Universa

Gedachten zijn krachten. Jouw gedachten worden vormen, worden manifest in het leven. Alles is energie. We worden beïnvloed door de omgeving, door het wereldgebeuren en energievelden. De energieoefeningen helpen je om je energiesysteem krachtiger te maken en te houden, zodat je veel minder beïnvloedbaar bent en meer en meer jezelf kunt zijn. Yogaoefeningen helpen je om te concentreren en je lichaam soepel te maken/te houden en ook om jezelf sterker te maken. Ademhalingsoefeningen helpen je om optimaal zuurstof, de levenskracht in je op te nemen. Meditatie zorgt er voor dat je mind stil wordt en je in dieper contact kunt komen/zijn met je Ware Zelf, je Hemelse Team, God. Zodat Zij jou ook veel beter kunnen begeleiden.

Licht1

Je hoeft je aardse reis niet alleen te maken! Er is ontzettend veel Hulp, Leiding, Liefde en Licht voor je. Je wordt je ook veel bewuster van je gedachten, gevoelens zodat je ook veel bewuster keuzes kunt gaan maken ten gunste van jezelf en de ander. Je bent hier op aarde met een reden, met een missie. 1 van de redenen dat je hier bent is, dat je jezelf ontwikkelt, je Zelf herinnert. En 1 van je missies is dat je je Ware Zelf vindt/bent. Hoe meer je je Ware Zelf bent, hoe meer je anderen van dienst bent, want Je Ware Zelf is Liefde, is Licht, is Vreugde, is Harmonie, is Kracht, is Perfectie.

In de 21e eeuw  worden wij opgeroepen om voorbij oude patronen en leefstijlen te gaan, om ons Ware Zelf te zijn. Je kunt ook zeggen de Zuivere Mens. Dat is niet altijd een gemakkelijke weg. Je hebt dan ook een steuntje in de rug nodig!!! Door elke dag inspanningen te leveren, discipline op te brengen, daarmee help je je ze om jeZelf te ontwikkelen.

Ik nodig jullie dan ook van harte uit om uur te komen in de yogaruimte in Zuidwolde.

Ik wens dat je jezelf deze ochtend geeft, om een nieuw patroon te oefenen! De uitwisseling is € 20.00. Heb je de eerste workshop meegedaan en wil je het herhalen? Dan is de uitwisseling € 15.00

empowerment

Yoga Speciaal elke dinsdag 10.00 uur tot 11.15 uur

Yoga Speciaal

In deze yogales doen we de dagelijkse energieoefeningen van Donna Eden.
Deze oefeningen helpen je o.a. om je energiek te voelen, je immuunsysteem en je zelf genezend vermogen te versterken, je te beschermen tegen negatieve energie, hormonale verstoringen op te lossen enz.
En we doen een aantal yogahoudingen en de bewegingen doe je op je eigen niveau.
Alle houdingen hebben als doel de organen, de klieren, de gewrichten, het zenuwstelsel, de bloedvaten, het evenwicht, etc. beter te laten functioneren. Tijdens de yogahoudingen, rek, strek en span je allerlei spieren.
De houdingen zorgen voor een verbeterde doorbloeding van het hele lichaam. De yogahoudingen (asana’s), de adem- en ontspanningsoefeningen werken in yoga samen om bewust en diep te ontspannen.
Yoga heeft een diepe doorwerking op het energiesysteem en zenuwstelsel, het lichaam krijgt de kans om te ontspannen, te herstellen en op te laden.
Door yoga zul je je niet alleen lichamelijk fitter voelen, maar het kan je ook mentaal en emotioneel meer energie en ruimte geven. Er komt meer balans tussen lichaam en geest.

We beginnen de les met ontspanning.
Daarna doen we een warming-up. Het rustig losmaken, rekken en strekken van de spieren.
Dan volgen de energie oefeningen, yogahoudingen en de ademhalingsoefeningen.
Aan het einde van de les is er een geleide meditatie.
Na de les drinken we een kopje kruiden thee
Het resultaat van een yogales is dat je je fijn voelt!

Cursus Houden van Je Zelf

Houden van JeZelf

Er zijn 3 dagdelen Houden van jezelf.

De 1e gaat over van jezelf houden

De 2e hoe te reageren op anderen die jou gekwetst hebben en kwetsen, negatief zijn enz.

De 3e liefhebben in z’n totaliteit: (tekst kalender Ggeluk voor jou”.

Ik houd van het Leven Ik houd van mezelf, ik houd van de ander, ik houd van de natuur. Ik houd van mijn huis, ik houd van het voedsel. Ik houd van alles wat heb. Hoe meer ik liefheb, hoe meer liefde ik uitstraal. De voorraad Liefde is oneindig. Hoe meer Liefde ik geef, hoe meer Liefde ik ontvang. Gelik trekt gelijk aan. Wat er ook gebeurt: kiezen voor Liefde is altijd een optie. Liefde is er altijd. Liefde is altijd in mij. Ik hoef het alleen maar toe te laten. Ik houd van het Leven Ik heb lief
(tekst kalender Geluk voor jou”.)

Voor aanmelding in informatie: Tineke Boersma Alkesingel 7 7927 AS Alteveer

Tel: 06-15208672

tineke@namaskara.nl

www.yogacentrumdrenthe.nl

 

Cursus Zelf-Vertrouwen

Cursus Zelf-Vertrouwen

Onder onze uitdagingen en problemen liggen; angst, jezelf niet goed genoeg vinden, het moeilijk vinden om te vergeven Deze bijzondere cursus helpt je om jezelf wel goed te vinden en jezelf te bevrijden van angsten en het verleden. We leven in een bijzondere tijd! En nu is het moment om te leven vanuit: Ik ben goed zoals ik ben, vertrouwen en geloven in je Zelf en de toekomst.
Er zijn 10 bijeenkomsten.
Onderwerpen zijn:
• Jezelf accepteren, respecteren, waarderen, van jezelf houden
• vergeven
• gedachten zijn krachten
• alles is energie, wat gelijk is aan elkaar trekt elkaar aan
• emoties erkennen en aanvaarden: Ze zijn de taal van je ziel
• aandacht voor wat je wel wilt
• je missie
• je kunt veel meer dan je denkt
• Je bent geliefd, en waardevol, de Liefde van het Universum
De ochtenden zijn gevuld met meditatie, we delen de ontwikkelingen, je ontvangt kennis wbt onderwerpen, EFT en er zijn oefeningen voor thuis
Locatie Alkesingel 7 Alteveer
De uitwisseling voor de hele cursus inclusief map en informatie slechts        € 450,00 en voor de niet yoga mensen € 475,00 (In plaats van € 500,00)
Ik hoop jullie te ontmoeten op deze prachtige Cursus Zelf-Vertrouwen
Liefdevolle groeten Tineke

Lezing-Workshop “De Kracht van Klank”

Pim de Groot van de Academie voor Klank en Pedagogiek een lezing-workshop “De Kracht van Klank” geven in de yogaruimte Power of Love in de bibliotheek.
Pim vertelt in de lezing over de werking van klank en waarom werken met klank voor ons zelf, onze kinderen en voor volwassenen in het algemeen van bijzondere meerwaarde is en hij laat ons de klanken ervaren. (www.klankenpedagogiek.nl)
De uitwisseling voor de lezing-workshop is 3 euro voor de reiskosten van Pim.

Liefdevolle groeten Tineke

De kracht van klank
In alle oude culturen over de hele wereld was bekend wat nu opnieuw wordt ontdekt: klank kan gebruikt worden om een gezond evenwicht te behouden en stress te verminderen. Juist gebruik van klank bevordert bovendien het zelfvertrouwen, de creativiteit en onze vitaliteit. Hierdoor is werken met klank juist in deze tijd voor zowel kinderen als volwassenen van toegevoegde waarde.
Omdat zelf ervaren meer vertelt dan woorden, is er naast enige theorie vooral veel plaats om zelf oefeningen met klank te doen en onderga je enkele zeer verschillende klankervaringen. Je maakt kennis met o.a. klankschalen, rainsticks en gongs.

“De kracht van klank” wordt als een inspirerende workshop ervaren en wordt verzorgd door Pim de Groot van de Academie voor Klank & Pedagogiek. (www.klankenpedagogiek.nl)