Wat Yoga voor je kan betekenen.

Integrale Yoga 

Ik word wat ik zie in mijzelf.
Alles wat de gedachte mij suggereert, kan ik doen;
Alles wat de gedachte mij openbaart, kan ik worden.
Dit zou het onwrikbare geloof moeten zijn van de mens in zichzelf, 
o
mdat God in hem woont.

Sri Aurobindo

In ons dagelijks leven maken we van alles mee.
Mooie ervaringen, waar we met een goed gevoel op terug kunnen kijken, maar we hebben ook ervaringen die ons veel stress op leveren. Het is dan heerlijk om je te kunnen ontspannen. Yoga helpt je om te ontspannen.
Tegelijkertijd doet het nog zo veel meer voor je lichaam en geest.
Door de Hatha oefeningen rek je en strek je de spieren. En elke houding die je aanneemt doe je op je ademhaling. Deze combinatie heeft een enorme positieve invloed op je organen, je rug, je wervels, zenuwcentra, al je meridianen, kortom op  je gehele lichaam op je hele welzijn.
De diepe ademhalingen, zoals bijvoorbeeld de volledige ademhaling beïnvloedt je hele systeem op een dusdanige manier, dat er feitelijk geen woorden voor zijn om dit te beschrijven.Je ademt Levenskracht of te wel prana in:

 • Levenskracht om weer één te zijn met wie je echt bent, een kind van God
 • Levenskracht die harmonie brengt tussen lichaam en geest
 • Levenskracht die zuurstof het leven geeft, zodat je cellen weer kunnen functioneren zoals ze bedoeld zijn
 • Door stress gaan we, zonder dat we het door hebben, oppervlakkig ademen. Dat heeft uiteindelijke tot gevolg dat onze organen, onvoldoende levensenergie ontvangen, met alle gevolgen van dien. We komen uiteindelijk in een vicieuze cirkel terecht. Ons lichaam geeft signalen dat het niet fit is, we kunnen niet alles(meer) doen, zoals we het willen en we kunnen pijn ervaren. Dit alles zorgt er weer voor dat we ons moeilijk kunnen ontspannen, en of gelukkig zijn.
  Yoga is een manier om uit die vicieuze cirkel te komen.  Met yoga doe je namelijk niet alleen hatha oefeningen.We doen ook energieoefeningen. Er is veel aandacht voor de ademhaling, ontspanning en stilte. Ben je ontspannen, dan komt er stilte.  Door de hatha- energie- en ademhalingsoefeningen wordt je lichaam fitter en vitaler.
  Het wordt veel gemakkelijk voor je:
  om ontspannen en positief te zijn,
  om je Innerlijke Stem, je intuïtie, weer te kunnen horen,
  om van jezelf te houden en
  om je gelukkiger te voelen.
  Dat heeft weer invloed op je relaties en op alles wat je doet. De uitdagingen, die je in je dagelijks leven meemaakt, ook daar ga je op een andere manier mee om. Je wordt meer een waarnemer ipv iemand die op alles reageert. Je wordt je bewuster en bewuster wie je echt  bent. Je ontdekt de kracht van het denken. Wanneer je ontspannen bent, stil bent, hoor je, zie je, weet je en voel je antwoorden en ontvang je oplossingen. Je wordt rustiger, helderder, meer in balans. In de stilte hoor je je Innerlijke Stem.

  “Wees stil en weet ik ben God”