Yoga

Integrale Yoga

Yoga

Yoga voor bedrijven

Hatha Yoga: lichaamsoefeningen
Pranayama: adem oefeningen
Energieoefeningen
Ontspanning en meditatie

Hatha Yoga: het aannemen van lichaamshoudingen.
Tijdens de oefening is al je aandacht gericht op die houding en je ademhaling. Je wordt je bewust van je lichaamsdelen die je gebruikt bij die oefening. Het effect van de yogaoefening die je op je ademhaling doet is zeer positief. Na de oefening is er een moment van rust om de oefening te observeren.

Pranayama: Adem oefeningen
Prana of te wel Levenskracht is dat wat zuurstof het leven geeft. Pranayama zijn oefeningen om je ademhaling te veranderen van oppervlakkig naar een diepere ademhaling. Pranayama oefeningen helpt je om je natuurlijke ademhaling terug te vinden.

Ontspanning:
Bij de ontspanningsoefeningen word je je bewust van je spanning en vervolgens kun je deze laten gaan. We beginnen elke les met ontspanning.

Energieoefeningen:
Oefeningen die de Levensenergie in ons lichaam en geest laat stromen voor een goede gezondheid en vitaliteit. Levensenergie wil stromen het kan niet niet stromen. Je kunt kijken naar de natuur.  Alles gaat groeien en bloeien. Alleen door ons manier van leven kan de levensenergie niet door ons heen stromen. Door ontspanning, meditatie, energieoefeningen, yogaoefeningen laten we de Levens Energie, de goddelijke Energie weer toe.

Meditatie:
Door het stil maken van je gedachtestroom kom je tot innerlijke rust, tot jezelf, tot ontspanning. In de meditatie kom je in aanraking met je mentale stilte, een kern ervaring in de integrale yoga. Je wordt je bewust van een druk op je hoofd. In integrale yoga wordt dit de Kracht van Boven, God, genoemd. Je komt in aanraking met zuiver bewust- zijn. Je wordt je gewaar van een Innerlijk Bewustzijn. Eenheid. Allen een Vonk, een Facet van de Bron. “Een ware betekenis van het Yogi Bewustzijn”